Pannekoeken fietstocht

Buurtvereniging doneert opbrengst aan Dorpshuis

In augustus  organiseerde buurtvereniging Oudhuizerstraat de jaarlijkse pannenkoekenfietstocht. Na de tocht van ongeveer 30 kilometer stond in de feesttent aan de Oudhuizerstraat een pannenkoek klaar voor elke deelnemer.

Goed doel


De netto opbrengst gaat elk jaar naar een goed doel, meestal binnen de gemeente Voorst. Dit jaar was dat de Stichting Dorpshuis Voorst. Het dorpshuis Voorst wordt door vrijwilligers in stand gehouden en hier kunnen vele verenigingen gebruik maken voor hun repetitieavonden en de jaarlijkse uitvoeringen houden. Tevens wordt het dorpshuis gebruikt voor de uitvaarten, maar ook voor het gebruik van culturele activiteiten, concerten, vergaderingen et cetera. Het dorpshuis is een centrale ontmoetingsplek voor de gehele bevolking. 

Cheque

Afgelopen week kwam een delegatie van de buurtvereniging naar het Dorpshuis om de cheque aan te bieden. Voorzitter Marien Ruijsch en penningmeester Henk Marsman namen blij verrast de cheque ter waarde van maar liefst 1500 euro in ontvangst.

De buurtvereniging in haar motivatie: “Graag willen wij op deze manier een steentje bijdragen om het dorpshuis Voorst in stand te houden.”

Het bestuur van het dorpshuis heeft al een bestemming voor de royale gift: Om de inkomsten (en uitgaven) beter te kunnen boeken is een nieuw kassasysteem nodig.  

Buurtvereniging Oudhuizerstraat vertegenwoordigd door Anneke Hulshof, Anneke Weijenberg, Alie de Rooij, Gerrit Hulshof, Hannie Weijenberg en Ans Vredegoor bieden de cheque aan.