Archief

Expositie in het Dorpshuis

 Nieuwe expositie in het Dorpshuis

Willemien Hartmans-Gotink (1949) exposeert van maandag 21 augustus tot eind oktober in het Dorpshuis.

Willemien is geboren en getogen op een boerderij (gemengd bedrijf) te Vorden in de Achterhoek. Na de opleiding NIX (lerares landbouwhuishoudkunde) op Rollecate te Deventer naar de Noordoostpolder en later naar Oostelijk Flevoland verhuisd.

Daar jaren werkzaam geweest bij de toenmalige landbouworganisatie als Sociaal-Economisch Voorlichter. Ze is getrouwd met Jetse Hartmans  en weer op een agrarisch bedrijf terecht gekomen, ditmaal een akkerbouwbedrijf. 

Daarna in 2000 in Nijbroek komen wonen, weer op een boerderij, maar ditmaal qua oppervlakte grond wat kleiner, met onder andere een hoogstamboomgaard en notenbomen.

Willemien: ”Begin 90’er jaren begon ik met schilderlessen bij Robert Bosari uit Lelystad. Na de verhuizing naar Nijbroek volgde ik de opleiding aan de Vrije Academie te Nunspeet en vervolgens tot heden worden lessen gevolgd bij Jan Slijkhuis te Deventer. 

Vele jaren geschilderd bij het Voorster schilders collectief en iedere zomer wordt er op locatie geschilderd ergens in de IJsselvallei. Het landschap rond de IJssel blijft een inspiratiebron, zoals ook wel uit het werk blijkt.”

Interessegebieden: Voedsel en voedselproductie, Cultuurhistorie en Kunst  (voornamelijk schilderkunst en literatuur)

Haar schilderijen hangen in de foyer en in de gerenoveerde Bloemendaal&Wiegerinckzaal. 

Renovatie

Het bestuur heeft de zomervakantie benut om de B&Wzaal van een nieuwe vloer te voorzien. De oude marmoleum was hard aan vervanging toe na ruim 20 jaar. Achter de bar is een tussenwand geplaatst met een schuifdeur en de vitrage aan de voorkant wordt vervangen door een zonwerende folie met een mooie foto. Bovendien worden de wanden voorzien van glasweefsel met een fris kleurtje.

Heeft u mooie schilderijen of tekeningen die u graag wilt tonen aan de bezoekers van het Dorpshuis neem dan contact op met Gerrie Groenewold.

Mailto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.